Sunday, August 8, 2010

Kesän loppu

Vielä alkukesästä elättelin suuria toiveita sen suhteen, että saisin paljon, intohimoisesti ja antaumuksella aikaiseksi elämäni ensimmäisen palkallisen kesäloman aikana. Koko ajatus kahdesta viikosta ilman töitä tai opiskelua tuntui suorastaan absurdilta, liian hyvältä ollakseen totta.

Loma olikin mahtava, äärimmäisen tarpeellinen irtiotto arkisista murheista ja huolista, vaikka suuren osan ajasta istuinkin vain bussissa ja junassa katsellen ohikiitäviä maisemia.
Kesän aikana olen saanut kuitenkin jotain pientä ja uutta aloitettuakin, olenhan mestari aloittamaan projekteja (niiden loppuunsaattaminen on toinen juttu!)

Ensimmäinen projekti on jo pitkään jonossani roikkunut Citron, joka villalankaisuutensa vuoksi on helteillä ollut krhm lievästi nihkeää neulottavaa.Ja vielä linkki projektiin Räveltämössä...

Toinen kesäprojektini on enemmän ex tempore, virkkauskärpäsen ja Kaheleiden innostamana syntynyt peitonaloitus. Huom. sana aloitus, sillä vaikka suunnitelmissa oli kohtuullisen kokoinen (n. 140x80cm) päiväpeitto, jotenkin kummasti huomasin tässä, että peiton sivu onkin jotain 210 cm pidemmällä puolella. Hervoton parisängyn päällysteltta tulossa siis. >.<Jostain syystä en tietenkään(!) voinut jatkaa viime kesänä aloittamaani virkattua isoäidin neliö -peitettä, vaan ihan pakko oli aloittaa uusi, tällä kertaa paksusta puuvillalangasta. Kaiken lisäksi peittoni näyttävät olevan huonon värisilmäni kirkoamia, sillä juri kun olen päässyt projekteissa alkua pidemmälle, alkavat niihin valitsemani värit suorastaan ällöttämään. Saa nähdä onnistunko ihastumaan tähän projektiin (mikäli sen saan joskus valmiiksikin asti...), ihan vain sen takia, että siihen on nähty niin paljon vaivaa. :P

Kolmas kesäprojektini onkin vain välillisesti neulomiseen ja omiin projekteihin liittyvä, nimittäin rakas ystäväni Paula tempaisi ja perusti projektin, jolla pyritään vaikuttamaan kansanedustajiin ilmaston puolesta neulomalla sukkia. Tästä vielä lisää myöhemmin tässä kuussa, toivon mä. :)


I wholly enjoyed my two weeks of paid vacation this summer, though as you can imagine, the time was too short for me to actually finish anything. I did start two new projects, the yellow scarf above and a crocheted blanket that's going to be monstrous (both size and colorwise). Then I've also helped my friend with her political project concerning Finnish MPs and self-knit socks. I'll update more about that asap. :)

No comments:

Post a Comment