Thursday, February 17, 2011

Lohtulankaa ja iltapäiväteetä

Aina välillä tulee eteen sellaisia päiviä, jolloin mikään ei onnistu tai mene putkeen; kassit jää junaan, toisesta junasta myöhästyy, kiireessä kaatuu liukkaalla kadulla, polveen tulleet naarmut sattuu ja väsymys painaa harteilla. Sellaisina päivinä ei auta mikään muu kuin painella lankakauppaan ja hypistellä ihanaa, pehmeää, neulottavaa lankaa ja nauttia väriterapiasta.

Eilen oli vastoinkäymisten päivä ja kun Vallillan löytötavaratoimistosta ei löytynytkään unohtuneita lankakasseja, lohtu oli onneksi lähellä. Priimasta mukaan tarttui vyyhdillinen Malabrigon Lacea värissä Tuareg. Vaikka väri viehätti silmää enemmän kuin mikään muista, myös värin nimi on ihana pieni yksityiskohta, joka kolahtaa ainakin tämän antropologin sydämeen.

Jos ei mikään muu näillä talvipakkasilla lämmitä, niin seuraavan lohtupakkauksen teho on taattu: Uusin Knitscene, em. Malabrigo Lace ja vyyhti ihanan keväistä Punta Yarnsin MeriSock Space Dyedia.


Illalla ehdin vielä neulemiitteilemäänkin, mutta koska paitsi langat, myös keskeneräiset projektit ovat tällä hetkellä kadonneiden ja unohtuneiden tavaroiden jumalattaren vaikutusvoiman alaisena, täytyi tyhjästä nyhtäistä projekti matkaan - noin 15 sekunnissa, kun käsky kävi.  Kaheleilta sain SYTinä Novitan tico ticoa, näistä tulee Ilmastosukat ja jämistä ehkä itsellenikin sukkapari.


Toisin kuin ehkä useimmat neuleaktiivit, en todellakaan ehdi tekemään käsitöitä joka päivä. Tänäänkin on tullut juostua yhdessä sun toisessa riennossa aamusta saakka. Sen takia olikin ihanaa tulla kotiin ja rauhoittua kynttilöiden ja teekupposen ääreen. Ehkä illemmalla kaivan Tico ticot ja jonkun DVD:n esiin ja neulon muutaman rivin. Tai sitten ehkä en.It was one of those days. You know what I mean, nothing goes right, in fact it feels like everything just goes wrong wrong wrong. On those days the only thing you can do is to go to your LYS and pet some lovely, soft, colorful yarn and instantly you're bound to feel better. Hence the new Knitscene magazine, a skein of Malabrigo and possibly there might have been some PuntaYarns MeriSock too. I also got as a RAK some Tico tico earlier this year, I think it's going to be socks for the Ilmastosukat-project as well as (hopefully!) a pair of socks for me too. Tonight I'm just enjoying a cozy evening at home, with a cup of tea and some good music. Possibly some knitting too, if I feel like it.

1 comment:

  1. Hei! Meillä on samat verhot olohuoneessa!!! Harmi kun hukkasit lankakassin. *hali*

    ReplyDelete