Sunday, September 26, 2010

SYTYCK-haaste tuli!

Sain sitten So You Think You Can Knit -haasteeni.

Ilmottauduin "baarin tanssilattia"-tanssijaksi, koska kuvauksista se sopi sen hetkiseen mielentilaani parhaiten, enkä oikeastaan ole katunut.
Hytkyt lattialla oman mielen mukaan. Olet aika uusi tekijä, etkä vielä niin kokenut neuloja… mutta olet halukas tekemään parhaasi ja oppimaan lisää!
Aloittelijan roolin omaksumisessa on se hyvä puoli, että tavallaan ihan kaikki on uutta ja haastavaa. Kaikista haasteista (tai siis tanssilajeista) olisin voinut hyvillä mielin ottaa minkä tahansa (paitsi ehkä Heavy Metalin, sillä tästä taloudesta ei löydy käsityökoneita...). Oman suunnittelu kiinnostaa, usein seuraan mallia, usein en. Neulonkin vähän omituisesti, monella värillä, paljeteilla, palmikoilla. Ihan sama, kunhan saa kokeilla uusia juttuja. Kaikista tanssilajeista ehkä baletti on kuitenkin eniten lähinnä sydäntä, ja siksi ei olekaan mikään yllätys, että haaste ei asettunut sille akselille, ainakaan varsinaisesti... Tosin eihän sitä tiedä miten päädyn toteuttamaan haasteen, ties vaikka vetäsisin super-pitsisen toteutuksen! :D

Loppupeleissä haasteelle oli ehkä yksi ja ainoa vaihtoehto, jota ounastelin koko koetanssien ajan. Aiheesta on yleisesti ollut puhetta ja monen mielestä en ole neuloja ollenkaan kun en tätä armasta taitoa osaa. Haasteekseni sain nimittäin Quick-Stepin, jalkatyöskentelijöiden mahtilajin. Pääasiassa quick-steppaajat kai neulovat sukkia, tosin ehkä säärystimet ja erilaiset tossutkin lasketaan tänne kuuluviksi.

Tässä vielä haasteteksti:
Haasteesi on QUICK-STEP. Lyhyesti ja ytimekkäästi: sukat. Sukkien neulonnassa on loputtomat mahdollisuudet: useita erilaisia tapoja tehdä kantapää ja kärkikavennukset! Haasta itsesi toteuttamaan unelmiesi sukat! Ehkä opit samalla uuden tavan aloittaa sukat? Esim. kärjestä aloitetut? Mahdollisesti Magic loop-tekniikalla? Tai luomaan varren silmukat toisella, hieman joustavammalla, tavalla…?!
Heh. Jos nyt saisi edes yhdet, ihan perussukat aikaiseksi.

Tässä paras, mihin olen eläissäni sukkien saralla päässyt:


Ei kovin mieltäylentävää... Mutta kyllä tästä vielä noustaan, ties vaikka hurahtaisin sukkiin täysin!

Sukkahaaste on myös ehdottoman mainio ilmastosukka-projektin kannalta...


I finally got my So You Think You Can Knit -challenge. I claimed myself as a bar dance floor dancer (ie. a beginner knitter) and the challenge I got is Quick-Step (ie. socks and other foot-related things). It's really quite scary, as I've never managed to finish a pair of socks so far... Well, we'll just have to see where I end up with this!

2 comments:

  1. Terve! Ei olla vissiin ennen toisissamme vierailtu, mutta nyt piti tulla oikein kommentoimaan, kun mullekkin tuli sukat. Eli täällä toinen ei-neuloja (en ole tuota ennen kuullutkaan, ettei meitä lasketa, jos ei sukkia osata). Perskules, kuule. Tästä tuli kipinää ainakin mulle. Eli eiköhän tsempata toisiamme ja hankita pakkaskeleille ainakin ne yhdet?

    ReplyDelete
  2. Oikea asenne naiset! Juuri näin! :)

    ReplyDelete